Tips bij het kopen van zwangerschapskleding

Is zwangerschapskleding nodig? Wij vinden van wel. Je kan natuurlijk tijdens de zwangerschap evengoed je eigen kledij kan doordragen of lossere, goedkopere stuks kan dragen uit de ‘gewone’ collectie. Wij vinden echter dat zwangerschapskledij net dat tikkeltje meer flatteert: je jurkje trekt niet op je buik, een topje komt net een tikkeltje langer, voor-en achterkant hangen gelijk,… Verder zijn veel stuks erop gemaakt om te pronken met je buik en de rest van je figuur zo perfect mogelijk te laten uitkomen.

De materialen van zwangerschapskledij zijn rekbaar waardoor ze meegroeien met je buik zonder af te tekenen of uit te rekken. En vergeet niet het comfort aspect. Er is al menige zwangere vrouw buiten gestapt in de pas gekochte zwangerschapsbroek en de gewone in het zakje. :-). Zelfs veel niet zwangeren vinden zwangerschapsbroeken aangenaam om te dragen en toch erg stijlvol.

Vanaf wanneer koop je zwangerschapskleding?

Dit is heel erg verschillend: zowel van persoon tot persoon als van zwangerschap tot zwangerschap. Ik zou hier uitgaan van je buikgevoel. Voel je je niet meer comfortabel in je gewone kledij dan is de tijd rijp om zwangerschapskledij aan te schaffen. De kledij is erop voorzien om mee te groeien gedurende je hele zwangerschap door de rekbare stof. Voor sommige vrouwen is dit reeds vanaf een 7-tal weken, andere vrouwen doen 6 maanden met hun gewone kledij. Vooral de behoefte aan een makkelijke zwangerschapsbroek komt vaak voor. We willen nog eens beklemtonen dat comfortabel ook modieus en trendy kan zijn!

Hoe koop ik een zwangerschapsbroek?

In veel (web)winkels verkopen ze twee verschillende soorten zwangerschapsbroeken: diegene met een rekker voor onder of op de buik, zonder buikband. Dit komt vooral voor bij makkelijk zittende, iets lossere modellen. Voordeel hier is dat deze broek nog perfect kan verder gedragen worden na de zwangerschap.

De meest voorkomende modellen broeken hebben echter een buikband voor over de buik. Verder hebben ze een elastiek voor onder de buik met knoopjes aan weerskanten om aan te spannen. We raden aan om je broek niet te spannend te kopen. Bij een nieuwe zwangerschapsbroek is het best dat je de knoopjes nog kan aanspannen zodat je buik nog ruimte heeft om te groeien. Let wel: in de meeste zwangerschapsbroeken zit rekstof. Stop ze daarom zo weinig mogelijk in de droogkast!

Houd aanbiedingen in de gaten

Tip: ben je zwanger, houd dan aanbiedingen goed in de gaten. Regelmatig profiteer je van 30% korting of meer. Hetzelfde geldt overigens voor luier aanbiedingen. Handig om alvast in huis te halen als het in de aanbieding is. De meeste zwangerschapsbroeken zijn verkrijgbaar in lengte 32. Enkele exemplaren ook in lengte 34. De meeste broeken gaan van maatje 26 tot en met 34. Soms zijn de broeken van confectiematen voorzien: van 32 tot en met 44.

Welke maat heb ik nodig?

Je kan best uitgaan van de maat die je had voor de zwangerschap. De kledij groeit immers mee met je rondingen. Je mag steeds bellen voor maatadvies als je ergens over twijfelt! Sommige kledingstukken tailleren immers smaller/ruimer dan anderen.

Zwangerschapskalender

16 weken zwanger

Week 16: De foetus is in dit stadium ongeveer 15 centimeter lang en weegt gemiddeld 120 gram.

17 weken zwanger

Week 17: Je baby komt vanaf week 17 vet aan tot de geboorte om zich aan te sterken

18 weken zwanger

Week 18: Je kan in deze week of in de weken hierna een pret echo laten maken

19 weken zwanger

Week 19: De vettige substantie vernix wordt aangemaakt

20 weken zwanger

Week 20: cellen in de eirstokken of de testikels van je baby dalen in

21 weken zwanger

Week 21: Zwangerschapsstriemen (striea) en je baby kan de hik krijgen

zwangerschap.eu alle informatie voor, tijdens en na de zwangerschap

Voor de Zwangerschap

Zwanger worden

Tijdens de Zwangerschap

Emoties tijdens de zwangerschap