Alles wat je moet weten over een pretecho

Tijdens je zwangerschap moet er een heleboel worden geregeld, maar de meeste dingen zijn natuurlijk hartstikke leuk. Kleertjes kopen voor de baby, de babykamer inrichten en misschien wel een pretecho laten maken. Zo bereid je je echt voor op de komst van je baby! Denk je erover na om een pretecho te laten maken? Dat is een hele goede keus! Want tijdens een pretecho kun je je kindje bewonderen in een gezellige omgeving. Wil je graag meer weten over een pretecho? In deze blog vertellen we je er van alles over!

Wat is een pretecho?

Een pretecho is een echo die je zelf kunt laten maken buiten de medische echo’s om. Een pretecho vindt vaak plaats in een gezellige en warme sfeer, waardoor het een heel leuk moment is. Bovendien mogen soms de toekomstige opa’s en oma’s en natuurlijk de vader bij dit prachtige moment aanwezig zijn. Als jullie allemaal heel benieuwd zijn hoe de baby eruit ziet, is dit natuurlijk geweldig. Een pretecho kun je laten maken op verschillende plekken in Nederland. Wil je bijvoorbeeld een pretecho laten maken in Dordrecht? Dan kun je terecht bij Pretecho&zo.

Waarom een pretecho?

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een pretecho, is het feit dat je je kindje uitgebreid kunt bekijken. Je kunt ervoor kiezen om foto’s of misschien wel video’s mee naar huis te nemen, zodat je thuis ook nog naar je kindje kunt kijken. Maar je kunt ook kiezen voor een pretecho omdat je het geslacht van je kindje heel graag wil weten. Sommige ouders kunnen niet wachten op de medische echo waarin het geslacht wordt bepaald, en kiezen om deze reden voor een echo met geslachtsbepaling. Dit is bovendien heel handig voor als je kleertjes voor de baby wil gaan kopen en de babykamer wil gaan inrichten.

Welke soorten pretecho zijn er?

Er zijn verschillende soorten pretecho's waaruit je kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een 2D echo. Tijdens de vroege 2D echo kun je al na 6 weken zwangerschap het hartje horen kloppen. Ook kun je kiezen voor de 2D echo met geslachtsbepaling of de uitgebreide 2D echo. Hierbij worden alle organen en structuren benoemd en krijg je achteraf een serie zwart-wit foto’s en een USB-stick met een filmpje mee naar huis. Tijdens een 3D of een 4D echo kun je je baby zelfs zien in kleur en volume. Bij een 3D echo staan de beelden stil, terwijl ze bij de 4D echo bewegen. Zo kun je echt al een beetje zien hoe je kindje eruit gaat zien!

Wanneer een pretecho laten maken?

Wil je je kindje graag zien op een 3D of een 4D echo? Dat is gedurende de hele zwangerschap mogelijk, maar je kunt het beste gaan als je tussen de 24 en 30 weken zwanger bent. Een echo met geslachtsbepaling kun je al laten maken na 13 weken zwangerschap.

Zwangerschapskalender

16 weken zwanger

Week 16: De foetus is in dit stadium ongeveer 15 centimeter lang en weegt gemiddeld 120 gram.

17 weken zwanger

Week 17: Je baby komt vanaf week 17 vet aan tot de geboorte om zich aan te sterken

18 weken zwanger

Week 18: Je kan in deze week of in de weken hierna een pret echo laten maken

19 weken zwanger

Week 19: De vettige substantie vernix wordt aangemaakt

20 weken zwanger

Week 20: cellen in de eirstokken of de testikels van je baby dalen in

21 weken zwanger

Week 21: Zwangerschapsstriemen (striea) en je baby kan de hik krijgen

zwangerschap.eu alle informatie voor, tijdens en na de zwangerschap

Voor de Zwangerschap

Zwanger worden

Tijdens de Zwangerschap

Emoties tijdens de zwangerschap